Klassisk massage

Klassisk massage, som även kallas Svensk massage, är den mest moderna massageformen och den behandlingsmetod som oftast används i idrottssammanhang.

Massagen både stärker musklerna, genom att stimulera nerv och muskelsystemet och skapar en balans mellan muskler och skelett. Metoden är väldigt djupgående och kan, utöver sin förmåga att förebygga muskelskador, även behandla spända och skadade muskler. 


Det finns fem olika grundtekniker i den svenska massagen:

  • Effleurage - strykningar och glidningar
  • Petrissage - Knådningar och saxningar
  • Friktioner - gnidningar i cirklar eller i tvären
  • Tapotemet - hackningar, klappningar eller bultning med snabba, lätta rytmiska slag som ger en djupgående vibration
  • Vibration - skapas med händerna eller en apparat

Under behandlingen är du täckt med handdukar, lyssnar på avslappnande musik och är omgiven av levande ljus för en så avkopplande behandling som möjligt.

Den klassiska massagen har inte bara fysisk inverkan på kroppen utan verkar också avgörande på psyket. Massagen utsöndrar " lugn och ro" hormonet oxytocin, som är ett antistress hormon, vilket är bra för välbefinnande och för motverkandet av stress. Massagen ger också ett ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation. Immunförsvaret blir starkare och hormonutsöndringen påverkas positivt. Smärtor, stelhet och trötthet i musklerna motverkas av massagen, då det ofta beror på en lokal blodbrist, sammanväxningar och knutor i musklerna.

Massagen bör inte ges vid tillstånd som feber och infektioner, elakartade tumörer, benskörhet, åderbråck eller blodpropp, bakteriella inflammationer eller hudåkommor. Vid graviditet sker massagen efter den 12.e veckan. Vid ej läkt diskbråck eller akut skada skall massage inte heller ges.

Klassisk massage Pris inkl moms
30 min massage 375,00 kr
45 min massage 475,00 kr
60 min massage 600,00 kr
75 min massage 750,00 kr
90 min massage 850,00 kr

Kommentarer

31.12.2020 08:14

Ali

Hej jaj vil ha boka tid ?

15.07.2019 14:30

Marianne

Jag finns på 0708 953099

15.07.2019 14:29

Marianne

Har du någon ledig tid nu idag för 45 min klassisk massage?